Медицински изделия за профилактика и лечение
favorite_border Любими

OMRON Healthcare – 50 години лидерство в областта на сърдечното здраве

OMRON

OMRON Healthcare се ангажира да даде възможност на хората да живеят по-свободен и по-пълноценен живот без компромиси. Компанията OMRON Healthcare е глобален лидер в областта на клинично валидирани, иновативни медицински изделия за наблюдение и лечение на здравословни проблеми.

OMRON Healthcare е световен доставчик номер 1 както на дигитални апарати за кръвно налягане, с над 200 милиона продадени бройки, така и на респираторни инхалатори. Другите основни продуктови категории на компанията OMRON Healthcare включват устройства за нискочестотна терапия на болката, електронни термометри и устройства за анализ на тялото.
В продължение на десетилетия устройствата OMRON помагат на хората в над 110 страни по света да предотвратят, лекуват или живеят по-добре с медицински проблеми - както у дома, така и в клиничната практика. 

Ключови фактори при развитието на OMRON Healthcare

 • Технологично иновационни продукти: OMRON е известен със своите технологично напреднали медицински устройства. Иновациите в технологията позволяват на компанията OMRON Healthcare да предлага продукти с висока точност и ефективност, което представлява конкурентно предимство.
 • Качество на продуктите: OMRON поставя голям акцент върху качеството на своите продукти. Надеждността и прецизността на медицинските им устройства OMRON ги правят желани от потребителите, което поддържа конкурентоспособността на марката.
 • Глобално присъствие: OMRON Healthcare има глобално присъствие и достига до широка аудитория от потребители по света. Това ги прави конкурентоспособни на международния пазар и позволява на компанията да отговаря на различни здравни нужди на различни култури и региони.
 • Фокус върху здравословния начин на живот: Портфолиото от продукти на OMRON отразява ангажимента към подобряване на здравословния начин на живот. Този фокус се отразява в дизайна на продуктите OMRON и в подкрепата за здравословни и активни практики.
 • Развитие на пазара на устройства за домашна грижа: С нарастването на интереса към самостоятелното следене и контрол на здравето в домашни условия, OMRON има възможността да разшири своя пазар и да привлича потребители, които са заинтересовани от личната грижа за здравето си.

Основни групи продукти на OMRON Healthcare

1. Апарати за измерване на кръвното налягане:

OMRON е известен производител на автоматични апарати за измерване на кръвното налягане. Тези устройства помагат на хората да следят своето здравословно състояние.

Защо трябва да използвам OMRON апарат за кръвно налягане?

 • Средства за диагностициране и проследяване на високо кръвно налягане
 • Помощни средства за откриване на сърдечносъдови рискове
 • По-изчерпателна картина на вашето сърдечно здраве

Защо е важно клиничното валидиране?

Всеки модел на апаратите за кръвно налягане OMRON отговаря на най-високите стандарти за прецизност и надеждност. Клиничното валидиране предлага спокойствие не само на клиентите, но и на лекарите. 

2. Електрокардиографи OMRON

ЕКГ (електрокардиограма) е метод за изследване, използван за измерване на електрическата активност на сърцето (сърдечна дейност). Казано по-просто, сърдечният ритъм се измерва. При всеки сърдечен удар през сърцето преминава електрически импулс (вълна на възбуждане). Това кара сърдечния мускул да се свива и да изпомпва кръв в тялото. Лекарят може да използва електрическата активност на сърцето, за да открие сърдечни проблеми като сърдечни аритмии.

3. OMRON инхалационни устройства, детектор за хрипове и пулсоксиметър

Защо да използвате небулизатор?

 • Ефективно лечение на респираторните заболявания
 • Помага за облекчаване на респираторните симптоми
 • За използване от всички възрасти

OMRON WheezeScan е предназначен да помогне на родителите да открият хрипове при деца със симптоми на астма.

4. OMRON апарати за терапия на болката

Защо трябва да използвам машина TENS?

 • Клинично доказана TENS технология
 • Облекчаване на болки в гърба, раменете, ставите и мускулите
 • Терапия на болката без лекарства

5. OMRON цифрови везни за баня

Устройствата за измерване на състава на тялото, известни и като везни за състав на тялото, са уреди, които могат да Ви помогнат да получите пълна картина на телесния си състав, включително телесни мазнини, дълбоки мазнини и ИТМ. Те се използват за ежедневно проследяване на режима Ви на хранене и напредъка в здравето и могат да Ви помогнат да предотвратите бъдещи заболявания, ако промените начина си на живот навреме.

Защо да използвате кантар и монитор за състава на тялото?

 • Помага Ви да постигнете целите си, свързани със здравето и доброто физическо състояние
 • Помага Ви да управлявате теглото си по прецизен начин
 • Дава изчерпателна представа за състава на Вашето тяло

6. OMRON термометри

Термометърът е медицински уред, който Ви помага да измерите телесната си температура, която е свързана със сърцето, мозъка и други органи. OMRON предлага гама от точни и надеждни инфрачервени безконтактни и термометри за ухо, както и обикновени електронни термометри.

Защо да използвате термометър?

 • За да знаете каква е телесната Ви температура
 • Бързо и лесно отчитане

Приложение за свързване на OMRON - знайте повече, живейте по-здравословно

Приложението OMRON connect събира точни данни от устройства на OMRON и приложенията за проследяване като ги консолидира за по-точна картина на вашето здраве. 

Безплатни функции на OMRON(30) connect

 • Всички измерени стойности с един поглед - интуитивно, лесно за разбиране табло за управление, показващо дневни, седмични или месечни средни стойности. Цветно кодирани резултати за по-добър преглед на данните, така че промените да се виждат веднага.
 • Доклади за изтегляне като източник на информация за лекаря - индивидуалните доклади, които могат да бъдат изтеглени в PDF или CSV формат, могат да бъдат споделени с лекаря по всяко време.
 • Връзка с Apple Health, Google Fit и Samsung Health - синхронизирайте данни от фитнес приложения с OMRON connect за интегриран преглед на най-важните здравни данни в едно табло.
 • Поставете здравни цели, следете напредъка - поставете лични цели, като тегло или нива на кръвно налягане, и следете напредъка във времето.
 • Норми и обяснения на референтните стойности на кръвното налягане - Сравнете собствените си измервания с референтните стойности на кръвното налягане от Европейското дружество по кардиология.

Мисията на OMRON Healthcare е да подобри здравето и да даде на хората по света възможност да живеят по-пълноценно.

Покажи повече ▾ Покажи по-малко ▴

Продукти